Taxa de solidaritate propusa de Ponta, criticata de Crin Antonescu


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, joi, la Arad, taxa de solidaritate propusa de seful Guvernului, Victor Ponta.

"Eu nu o vad bine, in sensul ca nu cred ca este o solutie. Nu am crezut niciodata ca marirea unor impozite, mai ales pe conjuncturi atat de scurte, este de natura sa rezolve ceva. Filosofia, principiile si formulele noastre de impozitare negociate la nivelul USL sunt foarte clare: un impozit regresiv, deci 16 la suta ramane cea mai mare cota de impozitare (...) Taxa asta de solidaritate e totusi o formula care excede intelegerea noastra pe formula fiscala si din punctul asta de vedere, daca nu sunt argumente foarte concrete, eu unul nu sustin o asemenea masura", a spus Crin Antonescu.

El a mai spus ca va fi luata in discutie aceasta propunere in cadrul PNL, pentru a se stabili daca aceasta supraimpozitare a veniturilor mai mari de 4.500 de lei va fi sustinuta sau nu.

Guvernul Ponta ia in calcul impozitarea cu inca 16% a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei/luna.

"In plus fata de acest sistem fiscal, daca va fi cazul si daca se va dovedi o idee buna, in special in zona bugetara, pentru ca nu vreau sa dam semnale negative in zona privata care deja a suferit destul de multe in urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe luna, acolo poate fi vorba de o taxa de solidaritate. O taxa de 16 plus inca 16 peste ceea ce depaseste 1.000 de euro pe luna", spunea Ponta, conform Mediafax.

Comentarii Facebook