Tăriceanu vrea MONARHIE. Vezi aici care este motivul


Liderul deputaților PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat ,în cadrul unei emisiuni TV, că dorește reintroducerea monarhiei ca regim de guvernare sau chiar republica parlamentară, în contextul revizuirii Constituției în 2013.

În cadrul emisiunii, Tăriceanu a fost întrebat pentru ce regim statal ar opta.

"Eu aş opta pentru monarhie, pentru cã eu cred cã monarhia ne-ar aduce mari avantaje, în plan intern şi în plan extern, enorm de multe avantaje. În primul rând pentru cã în plan intern am avea în monarh o persoanã, o instituţie care nu are legãturi partinice cu cei de pe scena politicã, deci este detaşat. (...) Anul trecut, vãzându-l pe Regele Mihai în Parlament, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, nu a dat altceva decât impresia unui adevãrat om de stat", a susţinut Tãriceanu, completând cã acesta a ţinut "un discurs al problemelor reale ale României".

"A doua opţiune e o republicã parlamentarã", şi-a mai declarat preferinţa fostul premier.

Acesta a mai precizat că revizuirea COnstituției ar trebui realizată printr-un ”consens” și nu prin impunerea unei formule către majoritatea parlamentară.

"Aceastã Constituţie trebuie fãcutã sã dureze, nu vreau sã ne trezim peste 8, 4 sau 12 ani cã venim cu alta", a mai spus Tãriceanu.






Sursa: adevarul.ro

Comentarii Facebook