Târgu Mureș-Cluj Napoca doar pe autostradă, de săptămâna aceasta! Inaugurare cu 8 luni înainte de termen


Șoferii vor putea circula de sărbători doar pe autostradă între Cluj-Napoca și Târgu Mureș! Asociația Pro Infrastructură anunță că aceasta se va inaugura joi sau vineri, cu opt luni înainte de termen, veriga lipsă de pe Autostrada Transilvaniei: tronsonul Chețani-Câmpia Turzii.

„Târgu Mureș-Cluj doar pe autostradă. Conform celor mai noi informații pe care le avem în acest moment, mâine seară sau vineri în cursul zilei se inaugurează veriga lipsă A3 Chețani-Câmpia Turzii, în funcție de când se va finaliza instalarea ultimelor parapete de protecție. Șoferii vor merge pe 113 kilometri de autostradă continuă între Ungheni și Nădășelu.

Deschiderea cu 8 luni înainte de termen este un record național stabilit de cei doi constructori, Strabag și Geiger, după ce în martie 2021 ministrul Cătălin Drulă a "rupt pisica" reziliind contractul cu defuncta Straco și apoi a re-licitat rapid lotul.

Este o inaugurare curată, fără artificii birocratice și extinderi de termene din pix. Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. 

Lucrările au început în teren la sfârșit de noiembrie 2022 la aproximativ 38% stadiu fizic existent la data rezilierii. Așadar, Strabag și Geiger au pus în teren ~60% din lucrările necesare pe cei 15,7 kilometri în ~13 luni, deci un ritm mediu de execuție de 4,6% pe lună. O mobilizare firească într-o țară modernă cu apă caldă permanentă, dar în România normalitatea de la alții este... anormală. Felicitări antreprenorilor și subcontractorilor lor”, transmit cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Comentarii Facebook