Susține Emil Boc proiectul Elenei Udrea, Transilvania Smart City Cluj, cu 10.000 de apartamente lângă Pata Rât? Ce replică a dat


Fostul ambasador SUA în România, Adrian Zuckerman, a spus că el nu este implicat deloc în susținerea sau promovarea proiectului Transilvania Smart City, care își propune să ridice 10.000 de apartamente lângă Pata Rât.

Zuckerman a afirmat că proiectul este susținut de primarul Emil Boc.

La Cluj-Napoca, în egală măsură, sunt supuse adoptării procedurilor legale toate proiectele urbanistice care îndeplinesc prevederile legii și, în egală măsură, sunt respinse cele care nu îndeplinesc cerințele legale, indiferent de cine le promovează sau finanțează. Toate procedurile, inclusiv dezbaterile din Comisiile tehnice de urbanism, sunt publice și oricine poate urmări caracterul echidistant al aplicării procedurilor urbanistice”, a declarat Emil Boc. Cu toate acestea, primarul conduce ședințele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, unde se aprobă proiectele urbanistice, care apoi sunt votate în Consiliul Local.

Nu am făcut niciodată nicio declarație cu privire la susținerea sau nesusținerea proiectului amintit de către dvs (Transilvania Smart City, n.red.). O mică parte din proiect a parcurs procedurile legale, iar restul va fi aprobat sau nu în funcție de respectarea condiționalităților urbanistice incidente în cauză. În concluzie, Primăria promovează sau nu promovează în procedurile legale proiectele în funcție de îndeplinirea sau nu a condițiilor legale, și nu în funcție de investitorul care solicită aprobarea”, a declarat Emil Boc.

Comentarii Facebook