Vineri 3 Februarie

”Surse politice” la TVR Cluj. Un vicepreședinte de Consiliu Județean e și realizator de emisiuneVicepreședintele Consiliului Județean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, vicepreședinte al organizației județene PSD, este şi realizator şi moderator la studioul teritorial Cluj al TVR.

Vicepreşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, este “moderator” si “realizator” al emisiunii “Cântec şi poveste”, produsă de studioul teritorial Cluj al Televiziunii Române şi difuzată pe canalul TVR 3. Informaţia se regăseşte chiar pe pagina de internet a televiziunii publice, potrivit libertatea.ro.

Pugna mai deține, în afara funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, și funcția de preşedinte al Fundaţiei “Atlantida” şi al Asociaţiei Culturale “Pană de păun”. De asemenea, acesta este şi interpret de muzică populară.

Interesant este faptul că asociaţia condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean a primit 40.000 de lei de la Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” pentru organizarea Festivalului “Pană de păun”.

În declaraţia de avere din 2013 a vicepreședintelui CJ Bistrița-Năsăud scrie că acesta a obţinut şi venituri din “spectacole, colaborări radiotv” în valoare de 28.012 lei.

Totuși, când a fost contactat de reporterii ziarului Libertatea, Pugna a declarat că ar fi doar invitat în emisiunile TVR, dar a admis că “am condus dialogurile, le-am iniţiat”, fără a putea explica de ce pe pagina oficială a televiziunii publice este prezentat drept “moderator” şi “realizator”.

Politicianul susţine că nu primeşte bani de la TVR, “decât atunci când sunt chemat ca interpret de folclor” şi că “o fac din dragoste pentru folclor, politician sunt de puţin timp şi, de fapt, partea cu politicul e pe locul secund, eu promovez folclorul de 30 de ani”.

Directorul TVR Cluj, Romeo Couti, a declarat reporterilor de la Libertatea că nu poate comenta situaţia.

Comentarii Facebook