Vineri 3 Februarie

Mesajul lui Băsescu pentru Antena 3 și RTV: Falsifică adevărul!Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a transmis un mesaj dur posturilor de televiziune Antena 3 și RTV, prin intermediul paginii sale de Facebook.

Reacția fostului șef de stat a venit după ce Mircea Badea l-a ironizat într-o postare pe acesta și atacurile sale recente la adresa Justișiei din România.

Băsescu susține că el a luptat ”cu toată clasa politică pentru a proteja justiţia”, în timp ce cele două posturi tv au luptat împotriva sa.

”Anteniştii turnătorului Felix şi RTV-viştii mai tînărului coleg de arme al lui Felix, Sebastian Ghiţă, falsifică adevărul, încercînd să pună semnul egal între poziţiile lor tradiţionale de denigrare a justiţiei şi poziţiile mele care vizează respectarea drepturilor omului de către justiţie.

În timp ce voi apăraţi de ani de zile infractori anchetaţi în libertate şi condamnaţi definitiv, eu încerc să conving publicul că, deasupra dorinţei legitime de a-i vedea pedepsiţi pe corupţi, trebuie aşezat, pînă la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate şi apărare.

Zece ani, eu am luptat cu toată clasa politică pentru a proteja justiţia, iar voi aţi luptat zece ani împotriva mea, pentru a zădărnici proiectul justiţiei independente.

Dar nu voi accepta niciodată, pentru nimeni, ideea că oamenii sunt întemniţaţi înainte de a fi judecaţi (dacă nu distrug probe şi nu au ucis...), înţelegînd eu că, de cîteva luni, arestul preventiv este utilizat, nedeclarat, ca mijloc de presiune psihică pentru a-l face pe inculpat să accepte că “a făcut ce nu a făcut”, în speranţa că va fi pus în libertate. Voi, cu siguranţă, aţi accepta orice ticăloşie a justiţiei dacă aceasta ar fi îndreptată împotriva acelora pe care turnătorul Felix şi urmaşul său, Sebastian Ghiţă, i-ar considera adversari.

Eu vreau să continue MCV-ul pînă cînd vom avea o justiţie eficientă, sobră şi decentă, iar voi vreţi o justiţie spectacol de televiziune, care să nu vă atingă stăpînii, dar pe care s-o aduceţi ca pe Ponta sau ca pe liberali la raport în faţa răspopitului sau a măscăriciului antenist.

Vedeţi ce mult ne deosebim, „simpatici” antenişti + rtv-işti?”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook