Subunitate de pompieri si SMURD la Mociu


Consiliul Judetean (CJ) Cluj a eliberat autorizatia de construire a unei subunitati de pompieri si SMURD in comuna Mociu.

Centrul SMURD va fi un serviciu mobil de urgenta, interventie si stabilizare a functiilor vitale, precum si de transport pana la cel mai apropiat spital. "Infiintarea acestei unitati este foarte importanta, deoarece asigura asistenta in cazuri de urgenta pentru o zona importanta a judetului, in care locuiesc peste 25.000 de oameni", a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Imobilul, constituit dintr-un corp principal care va adaposti personalul de interventie SMURD, aproximativ 4 persoane pe tura, si care va fi prevazut cu un garaj pentru autospeciale, la care se adauga un depozit pentru butelii de oxigen si o cladire anexa (aproximativ 624,94 mp construiti), va fi prevazut cu platforme de circulatie auto, parcaje auto si alei pietonale. Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni.

In acest proiect sunt implicate si comunele Buza, Caianu, Camarasu, Catina, Geaca, Mociu, Palatca, Suatu si Taga, reunite in Asociatia Microregionala Campia Transilvaniei. Fondurile  necesare construirii centrului provin in majoritate de la bugetul Consiliului Judetean Cluj, fie direct, fie prin alocari la nivelul comunelor beneficiare.

Comentarii Facebook