Miercuri 23 Septembrie

Sub presiunea publică, parcarea de la Aeroportul Cluj a fost asfaltată - FOTO


Consiliul Județean Cluj anunță că a terminat lucrările de remediere a parcării Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

Lucrările de reabilitare au fost realizate etapizat, fiind condiționate atât de starea vremii cât, mai ales, de dorința evitării oricărei perturbări a activității aeroportului. În acest sens, lucrările au fost în așa fel programate încât să se evite eventuale blocaje în operarea obiectivului, o bună parte a acestora desfășurându-se în intervalele în care nu se operează zboruri, în special pe timpul nopții.  

Principalele lucrări realizate au vizat frezarea zonelor cu probleme și, ulterior, acoperirea acestora cu un strat de asfalt. Responsabilii tehnici din cadrul Consiliului Județean au urmărit ca intervențiile să se realizeze în conformitate cu obligațiile asumate de către concesionar, cu respectarea tuturor normativelor tehnice și de calitate ce reglementează acest tip de lucrări. În zilele următoare, în funcție și de condițiile meteorologice existente, constructorul va proceda la retrasarea spațiilor de parcare și a circuitelor funcționale din cadrul parcării.   

Lucrările au fost plătite de firma UTI, care a primit în concesiune parcarea pentru 45 de ani. Firma face avere de pe urma parcării publice. Din 2011 și până acum a încasat 3,4 milioane de euro și a plătit Consiliului Județean Cluj numai 700 de mii de euro.

După ce a ”cârpit” parcarea, CJ Cluj anunță că UTI, concesionarul, ”va continua proiectul de reabilitare a întregii parcări, lucrările urmând a fi reluate în toamna acestui an, după încetarea zborurilor de tip charter”.

DTA_7584.JPG

Comentarii Facebook