Studentii din Cluj risca sa piarda reducerile la abonamentele pe autobuze pe perioda vacantelor!


Primaria Cluj Napoca propune ca pe perioada vacantelor studentii sa nu mai beneficieze de subventiile pe mijloacele de transport in comun.

In proiectul de hotarare de Consiliu Local, reprezentantii administratiei locale precizeaza ca va fi alocata "suma de 4.500.000 de lei de la bugetul local Regiei Autonome de Transport Urban Calatori Cluj Napoca, din care 4.345.000 de lei pentru subventiile acordate studentilor pe mijloacele de transport in comun. Tinerii trebuie sa fie posesori ai cardurilor: Stud-Card, ISIC, Euro<26 student si OMNIPASS in perioada ianuarie - decembrie, cu exceptia vacantelor".

De asemenea, in acelasi proiect se prevede ca "abonamentul subventionat se acorda doar pentru studentii de la cursurile de zi ale universitatilor acreditate in centrul universitar Cluj Napoca, prin prezentarea carnetului de student vizat la zi si a unuia din cele patru carduri mentionate. Cele patru carduri vor avea inscriptionate logo-ul Primariei si Consiliului Local Cluj Napoca".

In plus, Regia Autonoma de Transport Urban Calatori (RATUC) Cluj Napoca "va face demersurile necesare pe lanaga unitatile de invatamant superior pentru verificarea veridicitatii datelor scolare prezentate de studenti la eliberarea abonamentului", se arata in acelasi proiect.

 

Hotararea finala va fi luata marti, 22 martie, in sedinta Consiliului Local Cluj Napoca, unde proiectul va fi supus la vot.

Comentarii Facebook