Cluj Napoca va fi un oras mai verde potrivit noului PUG! Primaria a demarat consultarile cu cetatenii


Primaria Cluj-Napoca a demarat consultarea de 40 de zile pentru noul Plan Urbanistic General (PUG) prin care orasul ar trebui sa "imbrace" o haina mai verde.

Potrivit Gazetadecluj.ro, primaria a postat pe pagina sa de internet propunerile si plansele privind noile reglementari urbanistice propuse de echipa de lucru.

Primarul Sorin Apostu a evidentiat cateva elemente noi fata de vechiul plan al orasului: parcela pe care se construieste sa aiba minim 20% spatiu verde, indiferent de incadrarea terenului, iar pentru locuinte individuale acest procent poate ajunge pana la 40%.

Edilul sef a mai adaugat ca aceste procente se refera la teren natural, spatiu natural neacoperit, si nu ghivece cu plante sau dale de piatra amplasate in curte. Indicele ecologic si spatiul verde public din Cluj-Napoca este de peste 26 mp/cap de locuitor, cat este tinta impusa de UE, a explicat primarul. Acesta va fi determinat cu exactitate abia dupa finalizarea Registrului Spatiilor Verzi, care este in prezent in lucru, Sorin Apostu estimand ca acesta va fi realizat in proportie de 50% la sfarsitul acestui an, inventarierea spatiilor verzi din municipiu fiind o munca anevoioasa.

Detalii pe www.gazetadecluj.ro!

Comentarii Facebook