STROE a DEMISIONAT! Radu Stroe: Îmi pare rău că păream relaxat

 

Radu Stroe a făcut primele declaraţii după ce şi-a anunţat demisia. 

 

"Încep prin a transmite sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi în tragicul accident aviatic. Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor din cadrul IGSU care, în aceste trei zile, au primit nedrepte acuzaţii.

 

Ei sunt eroii care, alături de poliţişti şi jandarmi, au salvat şi vor salva în continuare viaţa oamenilor. Aceşti salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici. Ei trebuie să aibă încredere în continuare în aceşti decidenţi, oricare ar fi ei.

 

Ca o ironie a sorţii, pentru ei şi pentru personalul MAI, se va demonstra foarte repede faptul că obligaţiile şi responsabilităţile în problema alertării, a întocmirii planului de căutare şi a localizării epavei avionului şi a supravieţuitorilor aparţin exclusiv altor instituţii ale statului român, şi nu MAI sau IGSU. Am declarat asta din prima mea intervenţie din seara accidentului.

 

Vreau să-mi prezint scuzele tuturor celor care, prin unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate, le-am creat impresia unui om relaxat sau indiferent, sau care ţine de scaunul de ministru.

 

Mulţumesc celor care m-au ajutat, dar şi celor care m-au criticat.

 

Plecarea mea de la MAI trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică", a preciyat Radu Stroe.

Comentarii Facebook