Strada Eroilor din Floresti va fi sparta pentru introducerea unei conducte de gaz


Strada Eroilor, din comuna Floresti, va fi sparta pentru a putea fi introdusa o conducta de gaz. Drumul a fost refacut in totalitate in 2009, special pentru a rezista si traficului greu.

"Compania ne-a anuntat ca strada va fi sparta de la intersectia cu strada Dumitru Mocanu si pana la intersectia cu strada Cetatii. Le-am spus sa treaca pe domenii private, pe camp, dar nu s-a acceptat. Vor sa sparga strada Eroilor ca sa puna o conducta de gaz de 600, care vine de la Satu Mare, o magistrala", a declarat pentru Stiri de Cluj viceprimarul comunei Floresti, Horia Sulea.

Edilul sustine ca traficul spre Cetatea Fetei va fi total bulversat. "Acum s-au apucat sa puna asfalt pe strada Cetatii 3, ca sa scoata circulatia pe acolo, dar drumul e ingust, are numai 5,7 metri, si nu va face fata traficului. Pe Eroilor circula si autobuze lungi pentru ca sunt multi oameni locuiesc in zona, iar pe ruta ocolitoare va fi extrem de greu", a mai spus Sulea.

Viceprimarul a spus ca la discutiile din toamna anului 2011, care au vizat acest proiect, a propus ca aceasta conducta sa fie introdusa pe proprietarile din stanga strazii Eroilor. "Le-am propus sa ia legatura cu proprietarii malului stang, opus drumului, pe Valea Sanaslaului, si sa introduca pe acolo conducta. Probabil ca nu s-a dorit, dar acum, din cate am inteles, lucrarile incep in 18 aprilie", a mai afirmat Horia Sulea.

Strada Eroilor a fost asfaltata in 2009 pe o lungime de 1.300 de metri.

 

Lucrarile de introducere a magistralei de gaz vor fi facute de SC TIM SA.

 

Primarul comunei Floresti, Ioachim Vancea, nu a putut fi contactat pentru a spune de ce si-a dat acordul pentru inceperea acestor lucruri si cine va plati drumul spart.

Comentarii Facebook