Intrebarea lui Uioreanu: De ce s-au oprit lucarile de modernizare a strazii Borhanci? FOTO


Deputatul Horia Uioreanu sustine ca lucrarile de reabilitare si modernizare a strazii Borhanciului sunt oprite. "De doua saptamani muncitorii si utilajele au disparut cu desavarsire, spre disperarea locuitorilor din zona", a spus acesta.

"Introdusa initial in programul de modernizare a infrastructurii demarat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, strada Borhanciului, alaturi de alte strazi din municipiul Cluj-Napoca si aproape 200 de km de drumuri judetene, nu si-a gasit constructor. Licitatiile pentru atribuirea contractelor de executie au fost anulate de trei ori, astfel ca am propus Primariei Cluj-Napoca, respectiv Consiliului Judetean Cluj sa preia sarcina modernizarii acestora. Urmare a acestor solicitari si a presiunii pe care locuitorii de pe strazile Borhanciului si Oasului le-au facut, primaria a decis sa introduca aceste strazi in programul propriu de modernizare a strazilor din oras si, pe 15 martie, a anuntat inceperea lucrarilor.

La mai putin de o luna de la demararea lucrarilor, pe strada Borhanciului nu se afla nici o roata de utilaj! Constructorul s-a limitat la a zgandari terasamentul existent, dupa care si-a luat oamenii si utilajele si a disparut. Nimic din ceea ce se intampla acum pe strada Borhanciului nu indica faptul ca aceasta artera importanta de circulatie se afla in plin proces de modernizare. Mai mult, sapaturile efectuate ingreuneaza si mai mult traficul, accesul autoturismelor spre locuintele din zona si spre satul Gheorgheni fiind la limita posibilului", a precizat Horea Uioreanu.

Atat pe strada Borhanci, cat si pe strada Oasului lucrarile sunt executate de Kiat, "vreau sa sper ca motivul pentru lucrarile au fost oprite pe prima dintre ele nu are in spate explicatii electorale. Concret, sper ca Primaria Cluj-Napoca nu a decis ca strada Oasului este mai importanta decat Borhanciului doar pentru ca aici locuiesc mai multi potentiali alegatori", a mai afirmat Uioreanu.

El ii cere primarului Radu Moisin sa dea explicatii cu privire la sistarea lucrarilor de modernizare a strazii Borhanciului si sa ofere locuitorilor din zona un calendar strict privind executia acestora.

 

"Primaria Cluj-Napoca a trimis somatii tuturor locuitorilor de pe strada Borhanci, pentru a le reaminti ca inainte de a putea incepe lucrarile de reabilitare a drumului este nevoie ca toate gospodariile sa fie racordate la canalizare si apa. Din nefericire pe strada Borhanci exista un numar mare de proprietari care nu s-au racordat si inceperea lucrarilor insemna ca Primaria sa faca drumul si dupa aceea sa fie spart pentru a se conecta la canalizarea care este amplasata sub axa drumului.

Inainte ca Primaria sa aloce circa 20% din bugetul pentru drumuri pe 2012, locuiorii de pe Valea Borhanci si-au format o asociatie cu ajutorul careia au facut presiuni asupra autoritatii publice locale pentru a face asfaltarea", au precizat reprezentantii municipalitatii.

Compania de Apa si-a terminat investitia la reteaua de canalizare in 2011 si i-a notificat pe locuitorii d pe strada sa isi faca racordurile precizand si care sunt firmele cu care pot face acest lucru.

Multi locuitori de pe strada au fosa septica si nu vor sa investeasca in canalizare, care costa cateva mii de lei.

Comentarii Facebook