Statul vrea să ofere credite pentru nunți și botezuri. Nicolae Ciucă: „Tinerii trebuie ajutaţi să-şi întemeieze o familie”


Tinerii aflați la început de drum vor putea lua credite de maxim 75.000 de lei garantate de stat pentru organizarea nunții sau a botezului, ori pentru cheltuielile de educație ale copilului sau o mașină încăpătoare de familie.  

Guvernul va lansa în curând programul Family Start, prin care tinerele familii pot lua credite garantate de stat pentru a face nunta sau botezul ori pentru educația copilului sau o mașină de familie, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în şedinţă de Guvern”, declară Nicolae Ciucă. 

Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, valoarea maximă a creditului garantat de stat pentru nuntă sau botez va fi de 75.000 de lei.

Conform documentul propus de guvern, creditul este garantat 80% de stat, banii fiind destinaţi persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani care îşi întemeiază o familie şi au venituri nete de până la 7.500 de lei pe lună.


Comentarii Facebook