Sotia lui Octavian Goga, Veturia, a fost agent SS


Stranepotul scriitorului, Mircea Goga, a anuntat in ultima lui carte ca Veturia Goga a fost spion german, in slujba Serviciilor Secrete.

"Casatoria Veturiei cu Octavian Goga n-a fost pentru ea altceva decat indeplinirea unei misiuni incredintate ei de catre Serviciile Secrete germane, a caror agenta recrutata inca din 1914 a fost, la Bayreuth", scrie Mircea Goga, in lucrarea "Veturia Goga, Privighetoarea lui Hitler".

Scriitorul Octavian Goga si sotia lui, Veturia, s-au cunoscut la 40 de ani si erau ambii casatoriti si ulterior si-au unit destinele.

"Casatoria Veturiei cu Octavian Goga n-a fost pentru ea altceva decat indeplinirea unei misiuni incredintate ei de catre Serviciile Secrete germane, a caror agenta recrutata inca din 1914 a fost, la Bayreuth", a mai scris Mircea Goga, potrivit historia.ro.

"L-a slujit pe Hitler, catre care 'si-a ciripit' propriul sot, pe Octavian Goga, dar si pe Carol II, pe Maresal, ca, de altfel, pe toti cei din insusi staff-ul celui de-al III-lea Reich, si i-a condus la pierzanie", mai spune Mircea Goga.

Octavian Goga a fost dupa 1918 ministru al Instructiunii si Cultelor, ministru al Cultelor si Artelor, ministru de Interne si chiar prim-ministru. Scriitorul s-a stins din viata la Ciucea in urma unui atac cerebral, in data de 7 mai 1938, la varsta de 57 ani. Circumstantele decesului a ridicat semne de intrebare, la care nu a raspuns nimeni.

 

Dupa moartea scriitorului, Veturia Goga a ramas la Ciucea si a pus pe picioare muzeul Octavian Goga, amenajat in fosta casa in care acesta a trait.

Comentarii Facebook