Sorin Apostu, acuzat de liberali ca "arde" 300.000 de euro pe iluminatul de sarbatori!


Dupa ce Stiri de Cluj a aratat cat va cheltui primaria pentru iluminatul de sarbatori, Sorin Apostu este acuzat de liberali ca "arde" 300.000 de euro cu becurile colorate.

"Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arde si anul acesta 300.000 de euro pentru iluminatul festiv din perioada sarbatorilor, in timp ce Spitalul Municipal "Clujana" are nevoie disperata de o suma aproximativ egala pentru un computer tomograf", a declarat Ioan Bildea, presedintele organizatiei municipale de tineret a PNL Cluj.

Liberalii sustin ca primarul nu tine cont de faptul ca "salariile s-au redus cu 25%, impozitele si taxele au crescut, veniturile clujenilor au scazut dramatic, iar medicii si profesorii au ajuns sa fie platiti in batjocura, primaria Cluj Napoca continua sa fie vrajita de magia becurilor colorate si, in loc sa scada aceasta cheltuiala, planuieste sa o mareasca".

In 2009, primaria a Clujul a cheltuit de 4 ori mai mult decat un alt mare oras al tarii, Timisoara, adica 1,2 milioane de lei. Liberalii sustin ca sistemele luminoase instalate au sfidat criza, deoarece au fost montate perdele luminoase pe 9 kilometri, 73 de bannere cu mesajul "La Multi Ani", 670 de figurine pe stalpi si 52 de amplasamente cu brazi.

Liberalii se tem ca si in acest an lucrurile vor scapa de sub control si ii cer primarului Sorin Apostu sa injumatateasca suma cheltuita anul trecut.

"Lucrurile par scapate de sub control, primaria obisnuindu-se in ultimii ani sa mareasca comenzile si implicit si sumele alocate. Edilul sef al municipiului nu ia in considerare nici macar recomandarile sefului sau de partid, Emil BOC, care a avertizat administratiile locale asupra cheltuielilor festive pentru anul 2010. TNL Cluj Napoca ii solicita Primarului Sorin Apostu, ca in sedinta Consiliului Local din 14.10.2010, sa reduca cel putin la jumatate cheltuielile privind instalatiile ornamentale, iar banii economisiti sa fie folositi acolo unde clujenii au urgenta nevoie, in sanatate, la Spitalul Municipal", au mai aratat liberalii.

Comentarii Facebook