Sorin Cîmpeanu, răspuns sfidător după ce a fost întrebat despre acuzațiile de plagiat


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost acuzat în această dimineață de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în 2006. Întrebat de jurnaliști ce crede despre acest subiect, ministrul Educației nu răspunde concret, susținând că de fapt se dorește blocarea noilor legi ale educației.

Principalul obiectiv e blocarea legilor educației”, a declarat luni ministrul, când a fost întrebat despre acuzațiile de plagiat. El nu a făcut nicio altă referire la dezvăluirile PressOne care a scris că și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B).

Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000. Plagiatul este doar un aspect al problemei descoperite în lucrarea științifică asumată de ministrul Cîmpeanu, mai scrie PressOne.

Acesta și-a însușit în mod fraudulos și paternitatea creației celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secțiuni din cursul universitar. Numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care am descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă, scrie sursa citată.

Comentarii Facebook