Cîmpeanu asigură că școala nu va trece în mediul online din cauza facturilor la energie: Nu se justifică reducerea temperaturii sau trecerea în online


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni, 26 septembrie, că a convocat la Bucureşti toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica „instrucţiuni clare” în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece şi a explicat că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece.

Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece”, a transmis Sorin Cîmpeanu astăzi.

Sorin Cîmpeanu: Guvernul va asigura plata diferențelor de preț pentru orice fluctuație a costului la energie

Ministrul a mai spus că nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online.

În aceste condiţii nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ. Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie”, a mai transmis ministrul Educației.

El a precizat că aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. „Proiectul Legii educaţiei ‘România Educată’ prevede creşterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia. Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, mai menţionează Sorin Cîmpeanu.

Comentarii Facebook