SONDAJ REFERENDUM: Prezența la vot va fi de peste 50%

 

Mai mult de jumătate dintre români vor vota la referendumul din 29 iulie, iar peste 65% vor vota pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, arată un sondaj Public-Affairs, realizat în perioada 24 - 26 iulie.

 

Prezența la vot pentru populaţia rezidentă în România ar urma să fie de 63%, iar prezenţa estimată la vot a celor de pe listele electorale va fi de 52,5%.

 

65,8% dintre subiecţi au declarat că vor vota DA” la referendum, 8,2% vor vota împotriva demiterii lui Traian Băsescu, iar 26% nu s-au decis cum vor vota.

 

La întrebarea cât sunteți de mulțumit de președintele Traian Băsescu, 45% s-au declarat foarte nemulţumiţi, 35% destul de nemulţumiţi, 17% mulţumiţi, iar numai 3% au spus că sunt foarte mulţumiţi de acesta.

 

Majoritatea dintre cei întrebați, 95,7%, au răspuns că recomandarea PDL de boicotare a referendumului şi neparticipare la vot a fost luată doar pentru a evita demiterea lui Traian Băsescu.

 

Sondajul, realizat de Public-Affairs, în perioada 24 - 26 iulie, are o marjă de eroare de plus/ minus 2,75% (la un interval de încredere de 95%) şi a fost realizat pe un eşantion de 1.273 de subiecţi de 18 ani şi peste. Sondajul a fost realizat din surse interne ale Public-Affairs, prin metoda CATI.

Comentarii Facebook