Somogyi Gyula, consilier local UDMR, in scandalul placutelor bilingve: Nu vrem Ardealul, stati linistiti!


Consilierul local UDMR, Somogyi Gyula, a avut o iesire in cadrul deliberativului local, enervat de discutiile care vizau suma de 60.000 de lei alocata de Consiliul Judetean Cluj pentru montarea de placute bilingve in Cluj-Napoca.

"Alocarea de 60.000 de lei a fost un gest din partea colegilor maghiari din Consiliul Judetean pentru a monta placute blingve pe monumentele din Cluj-Napoca. Pe cine va supara daca la Muzeul de Arta ii va spune si in maghiara. Nu vrem Ardealul, stati linistiti! Numai vom monta niste placute, care nici macar nu sunt blingve, ci in mai multe limbi", a declarat consilierul local Somogyi Gyula.

Acesta a tinut sa spuna ca cei 15% etnici maghiari din municipiu merita aceste placute. "Consilierii au depus o solicitare catre primar si unul dintre cele 13 puncte a fost inscriptionarea monumentelor istorice si in maghiara. Ni s-a spus ca nu sunt bani, astfel ca am am apelat la colegii nostri maghiri de la Consiliul Judetean. Puteam sa aducem o firma care sa finanteze placutele, dar s-ar fi ajuns la alte scandaluri", a mai spus Somogyi Gyula.

Consilierul PSD, Claudia Anastase a propus ca cei 60.000 de lei pentru placute, alocati de Consiliul Judetean din cota de 20% din impozitul pe venit si TVA alocata de Guvern, sa fie repartizati spitalului municipal Clujana.

 

Radu Moisin in razboi cu CJ Cluj pentru "maruntisul" alocat municipalitatii: Clujenii produc banii in acest judet si am fost jigniri

Comentarii Facebook