Duminica 28 Aprilie

Situație absurdă la Cluj! O femeie a decedat în urmă cu cinci ani, dar datorează în continuare IMPOZITE Primăriei, autoritățile îi vor lua casa


Situație absurdă la Cluj-Napoca! O clujeancă a decedat în urmă cu cinci ani, dar datorează în continuare impozite autorităților locale. Primăria îi ia casa ca să plătească taxa la Primărie și datoriile la întreținere de 3.500 euro din care jumătate sunt penalități.

O clujeancă a decedat în 13 noiembrie 2017 fără ca de atunci cineva să revendice moștenirea, probabil fiindcă nu există moștenitori. De atunci s-au adunat datorii la întreținere și penalități la acestea, astfel că acum apartamentul său ajunge în proprietatea Statului. Mai exact la momentul decesului femeia nu plătise întreținerea pentru câteva luni, din iulie, aproximativ patru luni. I s-au pus în cârcă însă, după deces, cheltuieli la întreținere în sumă de aproape 8.900 de lei din iulie 2017 până în ianuarie 2023, plus 6.900 de lei penalități de întreținere la plată calculate până la 15 martie 2023, scrie actualdecluj.ro.

Mai mult, s-a constituit și creanță bugetară către impozitele și taxele datorate Primăriei Cluj-Napoca, în sumă de 1.936 de lei. În total, datorii de 17.700 de lei, adică 3.500 de euro, dintre care facturile neplătite pe durata vieții reprezintă o parte infimă, iar restul – penalități și restanțe la plata cotelor la cheltuielile comune ale asociației de proprietari, precum și impozitul pe imobil, notează sursa citată.

Pentru cei 3.500 de euro, Primăria Cluj-Napoca ar urma să intre în posesia casei

Femeia se numea Irina Ilea. Născută în Topa Mică în 30 octombrie 1931, a decedat la 86 de ani, în 13 noiembrie 2017. Potrivit legii, pentru cei 3.500 de euro pe care îi datorează Primăriei, Primăria Cluj-Napoca ar urma să intre în posesia imobilului defunctei.

În 15 martie 2023 s-a emis certificatul de vacanță succesorală, adică nimeni nu a revendicat bunurile clujencei. În masa succesorală se află un apartament compus din două camere și suprafață utilă de 37 metri pătrați aflat pe strada Bușteni 5. În lipsă de moștenitori, imobilul ar urma să revină Municipiului Cluj-Napoca, mai exact Primăriei, decizia se ia vineri în Consiliul Local.

ffff.jpeg

Comentarii Facebook