Sistem automatizat de irigații din Parcul Central a costat 1,2 milioane - FOTO


Sistemul automatizat de irigații din Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” a fost inaugurat, iar investiția a costat 1,2 milioane de lei. Captarea apei se face din albia Someșului Mic.

Pentru realizarea acestui sistem, precum și pentru traversările aleilor din parc au fost folosite soluții tehnice de subtraversare, astfel încât să nu fie afectată trama stradală (Splaiul Independenței) și aleile existente.

Zona verde irigată din Parcul Central are o suprafață de 87.915 mp și include 78 zone de udare - sistemul a fost sectorizat. Pentru realizarea sistemului de irigat a fost necesare următoarele: 27.800 ml țeavă polietilenă, 2.842 buc. aspersoare, 2 pompe pentru asigurarea debitului necesar.

De asemenea, a fost instalată o stație meteo, un smart connector, un mecanism antivandalism și senzori speciali pentru a sista irigarea în condiții de ploaie sau sol saturat.

Sistemul poate fi gestionat de la distanță: sistemul va fi programat de către serviciul Spații verzi din cadrul primăriei prin transmisie wi-fi asupra controlerelor de comandă, conform programului stabilit

Valoarea investiției este de 1,2 milioane de lei fără TVA.

Comentarii Facebook