Serviciul de Permise și Înmatriculări se mută din Gheorgheni, de pe strada Albac


Prefectul Clujului, Mircea Abdurean, a declarat că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj se va muta din Gheorgheni, de pe strada Albac.

Acolo spațiul este insuficient și se produc multe neplăceri, fiind o aglomerație auto și de persoane de nepermis. Vom lua măsuri și am cerut deja mutarea Serviciului în Someșeni, la Sediul Vămii. Acolo este spațiu suficient și loc de parcare, ceea ce va permite derularea activității în alte condiții. Sunt unele voci di9n ambele instituții care se opun, dar nu va fi nicio problemă, pentru că măsura vizează îmbunătățirea activității”, a declarat prefectul Mircea Abdurean.

Zona de pe strada Albac este sufocată de traficul auto și de mașinile parcate, fiind o afluență mare de public la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Primarul Emil Boc cere din 2018 ca Serviciul să fie mutat. 

Mă deranjează prezența Serviciului de Înmatriculări în Gheorgheni. Am cerut verbal, dar acum o să solicit și scris Ministerului de Interne să găsească o soluție în afara Clujului, eventual unde e și RAR pentru a fi mutat din centrul orașului. În centrul unul cartier rezidențial se află Serviciul de Înmatriculări. Am discutat și cu domnul prefect, dar decizia aparține Ministerului de Interne. În primul rând conducerea Serviciului a fost complet nepregătită deși se știa de afluxul acesta de mașini și nu au luat nicio măsură. Stau oamenii 3-4 luni să își înmatriculeze mașina. Acest lucru înseamnă o reacție proastă a unui serviciu ce trebuie să servească cetățeanul. Dacă statul a dat această lege trebuia să ia și măsuri astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să stea patru luni. Oamenii din cartier sunt disperați. Un serviciu cu un asemenea flux de persoane nu poate fi în centrul orașului de aceea sper ca Ministerul de Interne să găsească o soluție pentru a achiziționa o clădire undeva în afara orașului”, a declarat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook