Seplecan a făcut plângeri penale pe deșeuri: Nimeni nu vrea mutarea romilor de la Pata Rât

 

Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat la emisiunea Știri de Cluj LIVE că a făcut plângeri penale firmelor care lucrează cu romii de la Pata Rât. 

 

Nimeni nu vrea să îi mute pe acei romi de acolo. Cei care lucrează cu acei romi vor să rămână acolo și să facă bani ilegal pe deșeuri. Sunt interese financiare pe deșeuri. Am dat comunicat de presă prin care am găsit în plus peste 541 de mii de mc de deșeuri depozitați într-un an și câteva luni. Aceste cantități sunt din ianuarie 2014, gândiți-vă ce este între 2010 și 2014. 

 

Conform declarațiilor, cei care fac depoziare au informat Garda de Mediu Cluj că depun 100.000 de mc pe an. Dar dacă au depus de cinci ori mai mult ori e o greșeală în declarații, ori aduc gunoaie și din alte județe. Se fac bani foarte mulți. În primul rînd au depozitat ilegal, în al doilea rând nu s-au plătit impozite, în al treilea rând au depozitat alte depozitări decât cele ilegale, iar în al patrulea rând stocarea este interzisă. Din banii ce i-au încasat pentru depozitare, trebuiau să ducă gunoiul mai departe. Eu am sesizat organele statului, inclusiv DNA. 

 

M-au întrebat cei care fac închiderea gropii, care au sesizat că s-au depășit depozitările, cine va plăti aceste depozitări ilegale. Procurorii ne vor spune”, a declarat Mihai Seplecan.

 

În urmă cu câteva zile și prefectul Gheorghe Vușcan a declarat că a demarat o anchetă pentru a stabili ce interese sunt în jurul gropii de la Pata Rât. ”Eu știu că sunt multe firme acolo care lucrează cu romii și care câștigă foarte mulți bani. Voi comunica detalii exact și voi face plângere când voi termnina ancheta”, preciza prefectul Vușcan.

 

Mihai Seplecan a spus că și Garda de Mediu Cluj a făcut plângeri penale în privința mafiei din jurul gropii de la Pata Rât.

Comentarii Facebook