Sensul giratoriu de la Aeroportul Cluj e subdimensionat! Ce se mai poate face acum?

 

Directorul operațional de la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, Iuliu Pop, susține că sensul giratoriu a fost făcut fără cap.

 

Noi am spus de la început că nu suntem de acord cu un sens fără benzi de accelerare și decelerare. De altfel, proiectul așa sună ”Sens giratoriu cu benzi de preselecție”. Nu s-a ținut cont de ce am spun noi. Oricum nu noi eram beneficiarul lucrării, ci Consiliul Județean Cluj”, a spus directorul operațional Iuliu Pop, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Consilierul județean Cluj, Mihai Seplecan, prezent și el la emisiune, a spus că sensul giratoriu nici măcar nu a fost recepționat, lucrarea fiind făcută greșit. ”În mod normal, ar fi trebuit să fie o lucrare pentru următorii 20 de ani, dar nu face față nici acum traficului. Este mai bun sensul giratoriu de pe strada Câmpului”, a adăugat Seplecan.

 

Iuliu Pop a adăugat că situația poate fi salvată. ”Noi propunem amenajarea unei benzi de accelerare, pentru ieșirea din Aeroport. Avem probleme când sosesc avioanele și pleacă câteva sute de oameni spre oraș. Noi trebuie să luăm teren pentru a amenaja această bandă de accelerare, pentru a putea ieși din parcarea Aeroportului mai multe mașini o dată. Putem muta gardul și amenaja această bandă”, a mai spus Iuliu Pop.

 

Sensul giratoriu a fost realizat în grabă, în timpul mandatului lui Horea Uioreanu, pentru a fi gata la inaugurarea oficială a pistei de 2.100 de metri.

 

Conducerea CJ Cluj nu a fost prezentă la emisiunea Știri de Cluj LIVE, în ciuda invitațiilor.

Comentarii Facebook