Vineri 30 Iulie

Senatorul USR Mihai Goțiu și-a donat 10% din indemnizație pentru lupta cu epidemia de coronavirus


Senatorul USR Mihai Goțiu și-a donat 10% din indemnizație și a lansat un apel către toți parlamentarii și salariații cu funcții de conducere din sectorul public să contribuie și ei.

Nu mai avem timp de irosit! E nevoie să acționăm ACUM! Sunt ore și zile decisive, în care fiecare medic protejat și fiecare test făcut la timp poate reduce substanțial efectele dramatice ale extinderii epidemiei cu COVID – 19. O persoană bolnavă, depistată la timp, previne extinderea epidemiei către zeci de alte persoane, care, mai departe, ar transmite virusul către alte sute de persoane, într-o spirală tragică. Persoane care pot fi părinții, bunicii sau copiii și nepoții fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuții fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi. Un medic sănătos are în grijă zeci și sute de pacienți. Persoane care pot fi părinții, bunicii sau copiii și nepoții fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuții fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi”, arată senatorul USR, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Mihai Goțiu mai arată că cei care beneficiază de indemnizații și salarii pentru funcții de conducere și răspundere în sectorul public ar trebui să fie primii care să accepte diminuarea veniturilor pe perioada crizei: ”Cei care lucrăm și avem funcții de răspundere/conducere în sectorul public, aflându-ne, astfel, în slujba tuturor cetățenilor, suntem cei care trebuie să înțelegem primii uriașa responsabilitate pe care ne-am asumat-o, atât față de toți cei ale căror interese legitime, începând cu sănătatea și viața, le reprezentăm și apărăm, cât și față de propria conștiință. Iar în condițiile în care situația se agravează, atât la nivel medical, cât și la nivel economic și social, trebuie să fim primii care să acceptăm că trebuie să contribuim cu mai mult decât o donație pentru a trece peste criză, începând cu reducerea, măcar temporară, pe perioada crizei, a veniturilor

Comentarii Facebook