Senatorul clujean Alexandru Cordoș, urmărit penal de DNA. Avertiza suspecții că le sunt ascultate telefoanele



Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală împotriva senatorului social-democrat clujean, Alexandru Cordoș.

Acesta este acuzat că ar fi anunțat mai multe persoane cercetate de DNA că le sunt ascultate convorbirile telefonice.

În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informații le-a aflat de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj.

 

De altfel, în legătură cu faptele acestuia din urmă, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (vezi comunicat nr. 1094/VIII/3 din 23 iulie 2014)”, anunță procurorii DNA.

Lui Cordoș Alexandru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile.

Comentarii Facebook