Senatorul Alexandru Cordos renunta la telefonul Nokia in semn de protest fata de plecarea finlandezilor de la Jucu


Senatorul PSD Cluj, Alexandru Cordos, a anuntat ca renunta la telefonul Nokia, in semn de protest fata de plecarea finlandezilor de la Jucu.

"Incepand de duminica renunt la telefonul Nokia, telefonul personal pe care il am de peste doi ani, in semn de protest fata de inchiderii fabricii Nokia de la Jucu, in semn de solidaritate cu angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati si cu familiile lor si de protest fata de faptul ca autoritatile judetene si guvernamentale nu au luat masuri pentru pastrarea fabricii Nokia la Jucu. Telefonul personal il donez, cu tot cu incarcator, cui il vrea. Voi renunta si la telefonul de serviciu, de asemenea produs de Nokia, pe care l-am primit de la Senat", a spus Cordos.

 

Senatorul PSD Cluj a anuntat ca plecarea Nokia de la Jucu si a altor investitori trebuie analizata de parlamentari.

"Grupul de lucru va trebui sa analizeze situatia de la Jucu, a plecarilor investitorilor straini, sa vedem ce alternative sunt, ce pot incasa angajatii ca plati compensatorii, sa rediscutam Codul Muncii in procedura de urgenta. In total, vor fi afectate de plecarea Nokia circa 10.000 de persoane, angajati si familiile acestora si reprezentanti ai unor firme care aveau contracte cu Nokia", a declarat Alexandru Cordos.

Parlamentarul a anuntat la sindicatele si PSD Cluj organizeaza luni, 3 octombrie, un miting de protest in fata Prefecturii Cluj.

Comentarii Facebook