Senatorul Alexandru Cordoș: E necesară o agenție guvernamentală de sprijinire a start-up-ului în rândul tineretului

 

Senatorul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, consideră că se impune înființarea unei agenții guvernamentale de sprijinire a start-up-ului în rândul tineretului.

 

Declarația a fost făcută sâmbătă, 23 noiembrie, la conferința ”Îndrumarea tinerilor spre antreprenoriat”, care a avut loc la Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca. Au partiipat, pe lângă senatorul Alexandru Cordoș, și deputatul Aurelia Cristea, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Oleleu, prof.univ.dr. Vasile Dâncu, directorul Registrului Comerțului, Dorin Deac, coordonatorul centrului de formare profesionala și Resurse Umane, Camera Comerțului, Rareș Iancu, Consilier OTIMMC, Lavinia Dandoci, prorector Mihaela Lutaș și reprezentanți ai mediului de afaceri clujean.

 

Inițiatorii proiectului, Asociația pentru îndrumare și dezvoltare profesională, coordonată de Denis Berindean și Pintea Cătălin au organizat acest eveniment cu dorința de a stimula antreprenoriatul în rândul studenților și pentru a le oferi informațiile necesare pentru implementarea proiectelor prin intermediul programelor guvernamentale SRL-D și Start- Up.

 

Este nevoie de o popularizare mai mare a legilor și instituțiilor ce reglementează aceste programe destinate tinerilor. În aceiași măsură putem stimula antreprenoriatul social care va ajuta la scăderea ratei șomajului, va crea mai multe locuri de muncă și va oferi oportunitatea de formare a unui business. Prin intermediul programului SRL-D, în ultimii doi ani s-au creat zeci de mii de locuri de muncă pentru comunitate. Voi milita pentru înființarea unei agenții guvernamentale de sprijinire a start-up-ului”, a declarat senatorul Alexandru Cordoș, membru al Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială.

 

La conferința ”Îndrumarea tinerilor spre antreprenoriat” au participat aproximativ 200 de studenți și absolvenți ce au beneficiat de prezentările și informațiile primite din partea reprezentanților 

Registrului Comerțului, Camerei de Comerț, OTIMMC, Banca Transilvania și mulți alți invitați de seamă.

Comentarii Facebook