Semnarea unor contracte de finantare de peste 100 de milioane de euro pentru Cluj a fost amanata

Semnarea contractului de finantare pentru Sistemul de Management a Deseurilor din Cluj, programata astazi, a fost amanata.

 

"Va informam ca din motive independente de noi, semnarea Contractelor de Finantare pentru cele doua proiecte majore de mediu ale judetului Cluj s-a amanat pentru o data ulterioara, care va fi comunicata in timp util", se arata intr-un comunicat al OI POS Mediu Cluj.

 

Contractele de finantare pentru proiectele "Sistem integrat de management a deseurilor in judetul Cluj" si "Reabilitare zone poluate istoric- Depozit deseuri periculoase Pata Rat" urmau sa fie semnate astazi la sediul Ministerului Mediului Padurilor.

 

Primul proiect, in valoare de 76,4 milioane de euro, presupune construirea unui depozit zonal, a unei statii de sortare si de compostare la Cluj, dar si a unor statii de transfer a deseurilor in Huedin, Mihai Viteazu si Gherla. De asemenea, proiectul prevede inchiderea si ecologizarea actualelor rampe de gunoi din Pata Rat, Huedin, Dej, Gherla, Turda si Campia Turzii.

 

Al doilea proiect, "Reabilitare zone poluate istoric- Depozit deseuri periculoase Pata Rat", in valoare de 25,5 milioane de euro, presupune excavarea si tratarea terenului poluat chimic din zona Pata Rat.

Comentarii Facebook