Șeful PMP, Eugen Tomac, la Cluj: Numai liderii PSD aveau interesul să compromită acţiunea din 10 august

 

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că instituţiile statului ar trebui să verifice cine a trimis provocatorii în Piaţa Victoriei, la mitingul de pe 10 august.

 

Ziua de 10 august nu poate trece atât de uşor cu vederea, chiar dacă vedem că liderul partidului de guvernământ, domnul Dragnea, pare din ce în ce mai rupt de realitate şi acest delir pe noi cei din PMP ne îngrijorează. Din februarie 2017 de la celebra ordonanţă 13 în Piaţa Victoriei au fost organizate peste 30 de proteste, evenimente organizat spontan de către cetăţeni, moobilizaţi pe reţelele de socializare, evenimente unde nu au existat asemenea imcidente. Dintr-o dată o acţiune anunţată cu foarte mult timp înainte s-a încheiat cu un măcel din partea autorităţilor, din partea Jandarmeriei.(..) Credem că acest aspect este extrem de important pentru a şti exact dacă acest fir duce în mod real către parte din liderii PSD pentru că doar ei aveau interesul să compromită acţiunea din 10 august”, a declarat joi liderul PMP, Eugen Tomac, în cadrul unei conferinţe de presă din Cluj.

 

Urmărim cu multă atenţie modul cum este anchetată mineriada Diasporei din 10 august. Am văzut că deja sunt invitaţi responabili din cadrul instituţiilor statului la Parchet. Ne-am fi dorit să se facă lumină într-un caz extrem de important ce ţine de evenimentele din 10 august, şi anume să se verifice cine anume a trimis provocatorii în Piaţa Victoriei. Dincolo de abuzurile jandarmeriei, dincolo de tupeul incredibil de care a dat dovadă ministrul de Interne prin lipsa de asumare, credem că este fundamental să aflăm cine de fapt a trimis în Piaţa Victoriei provocatorii”, a adăugat Eugen Tomac.

 

Jandarmii au intervenit în forţă, pe 10 august, la mintingul Diasporei, fiind sute de plângeri împotriva jandarmilor.

Comentarii Facebook