Șefii județului Cluj nu au fost în stare să asfalteze drumul Săvădisla - Băişoara - Buru. Acum îl peticesc cu plombe


Consiliul Judeţean Cluj nu a fost în stare să asfalteze drumul județean 107M, Luna de Sus (DN1) - Săvădisla - Băişoara - Buru - limită cu judeţul Alba, deși contractul este semnat de ani de zile. Anul trecut, în toamnă, drumul a fost frezat și lăsat așa, ca după bombardament de turcii de la Kiat.

Consiliul Județean Cluj a reziliat contractul cu firma Kiat, apropiată de mediile liberale, iar acum plombează drumul de 42 de kilometri, dar pe două sectoare distincte.

Astfel, pe ambele sectoare, sunt prevăzute lucrări constând în frezarea porțiunilor de drum deteriorate, plombări cu mixturi asfaltice, burdușiri, completare de acostamente, reprofilarea drumului cu piatră spartă cu cilindrare și așternere de covor asfaltic, pe sectoare.

În etapa actuală, lucrările se derulează pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 21+000, urmând ca după finalizarea acestora lucrările să continue pe sectorul de drum situat între pozițiile kilometrice 21+000 și 42+000.

Conform drumarilor, plombarea drumurilor reprezintă o irosire de fonduri, pentru că au durata de viață de șase luni și costă cât un covor asfaltic. 


Comentarii Facebook