Sedință cu scântei la PNL Cluj. Zilele lui Marius Nicoară sunt numarate în fruntea PNL Cluj


Sedința Biroului Politic Județean a PNL Cluj s-a transformat într-un scandal veritabil. Ceea ce ar fi trebuit să fie prima sedință a liberalilor de după alegerile locale s-a transformat rapid într-un ring de lupta.

Una dintre tabere cerea, după cum este și normal, o analiză pertinentă a modului cum s-au prezentat la alegerile locale organizațiile din județ ale PNL Cluj. Refuzul taberei lui Marius Nicoară și Liviu Miclauș, consilier al lui Nicoară, a venit rapid.

Cel care a cerut ca fiecare organizație locală să dea socoteală pentru modul în care s-a prezentat în alegeri și dacă a îndeplinit ținta impusă de partid a fost președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

De cealaltă parte, senatorul Marius Nicoară, vizat de această solicitare s-a opus categoric, iar de aici a fost gata scandalul. Nicoară refuză o astfel de analiză pentru că, dacă s-ar face așa ceva, ar fi primul tras la răspundere deoarece a pierdut alegerile pentru funcția de primar al Clujului. "A candidat de șapte ori și de șapte ori a pierdut. Ce mai poate să reprezinte un astfel de politician", a spus un liberal nervos, imediat după ce a ieșit din sediul partidului de pe Bulevardul Eroilor.

Scandalul s-a încins în momentul în care Horea Uioreanu a venit cu o altă propunere legată de validarea tuturor celor propuși de partid ca să ocupe diferite funcții de conducere în instituțiile deconcentrate sau regiile subordonate Consiliului Județean Cluj. "Ne-am săturat să ne fie impuși oameni care nu au nicio calificare ca să conducă diferite instituții. Sunt propuși oameni fără studii și fără pregătirea necesară în diferite posturi", i-aar fi spus Horea Uioreanu lui Marius Nicoară.

Contactat, președintele CJ Cluj a recunoscut ca i-a propus președintelui PNL Cluj ca fiecare propunere făcută de partid să fie analizată în forurile de conducere.

Comentarii Facebook