Se votează exproprierile pentru lărgirea Strâmtorii Terra, a străzii Dumitru Mocanu și alte măsuri de rezolvare a traficului


Consiliul Local Florești va vota în ședința de joi, 29 iulie, mai multe exproprieri pentru a debloca traficul în zona Terra, sufocată de străzile extrem de înguste. 

Un cetățean de la strâmtoarea Terra îmi spunea că sunt dornici să le explic ce se întâmplă. În ședința consiliului local de joi, 29 iulie, am propus exproprierile pentru întreaga zonă de acolo, pentru Dumitru Mocanu, unde avem un gard în mijlocul drumului. Să expropriem acea zonă. Vrem să deschidem Dumitru Mocanu 2, până în capătul Floreștiului. 

De asemenea, vrem să lărgim zona de ieșire dinspre cartierul Terra, înspre DN1, pe Dumitru Tăuțan, să creăm o altă ieșire, în capătul Floreștiului, pe strada Petuniei. 

Și încă o chestie, să expropriem pentru a rezolva acea problemă cu strâmtoarea Terra, unde probabil că va fi un sens unic, conform proiectului tehnic, care va permite întoarcerea autobuzului, într-un triunghi, pe un alt drum existent, care acum este în modernizare. De asemenea, vom deschide o arteră paralelă cu strada Șesul de Sus, pe Dumitru Mocanu, în continuare pe Dumitru Mocanu 2. 

Ar însemna o fluidizare a traficului și mai multe opțiuni pentru a intra pe DN1 și pentru a ieși”, a explicat primarul Bogdan Pivariu.

Bogdan Pivariu pune punctul pe ”i”: Nu putem să lăsăm caii pe stradă, dar să discutăm de digitalizare și modernizare 

Comentarii Facebook