Se modernizează parcul Farmec din Mărăști - FOTO


Clujul va modernizat Parcul Farmec. Primăria a semnat contractul pentru refacerea parcului de 3.125 mp.

Investiția propusă urmărește revigorarea parcului prin realizarea unor sectoare de odihnă, zone pentru mișcare și exerciții fizice, spații de joacă pentru copii. Biodiversitatea Canalului Morii și cadrul natural vor fi păstrate intacte prin crearea și amenajarea unor zone verzi de recreere. Ameliorarea peisajului urban se va asigura prin diversitatea tipurilor de arbori - vegetație arborescentă și arbustivă.

Rețeaua de iluminat public va fi modernizată cu aparate de iluminat cu tehnologie LED iar sistemul de irigație va funcționa prin aspersiune. Dotarea cu mobilier urban nou presupune grupuri de mese cu bănci - utilizate pentru joc de şah - mese de ping-pong, complex modern de joacă pentru copii – confecţionat pe structură de lemn - echipamente de fitness și cişmele. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități va fi asigurată prin amplasarea unor bănci cu spătar, fără brațe laterale. Se va amenaja un rastel de biciclete de 13 m lungime, racordat la reţeaua de curent electric, iar întreaga suprafață a parcului va fi monitorizată de un sistem de supraveghere video. 

Reamenajarea și extinderea spațiilor verzi din municipiu reprezintă o prioritate a municipalității. Până în 2030 ne-am propus plantarea a peste 100.000 arbori, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crearea și extinderea zonelor verzi în oraș - 190 ha și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană.

Comentarii Facebook