Joi 4 Iunie

Se lărgește DN 1, în Florești, pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Se propune o girație modernă la Metro

 

Specialiștii și arhitecții au discutat variante de lucruri pentru realizarea accesului rutier la viitor Spital Regional de Urgență Cluj, obiectiv care încă nici nu a fost licitat. 

 

Comisia a discutat despre reactualizarea Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) aferent construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj (S.R.U.C.)., în conformitate cu noul proiect agreat și asumat de Ministerul Sănătății.

 

În concret, prin adoptarea noului P.U.Z. se propune realizarea unei infrastructuri de transport optime care să deservească Spitalul Regional, prin înființarea unui drum de acces median între DN 1 și strada Răzoare și, respectiv, modificarea profilelor acestor două artere. O propunere discutată în acest context a fost cea referitoare la introducerea, pe toate căile care fac legătura cu S.R.U.C., a unor benzi suplimentare de acces destinate atât transportului public de persoane cât și bicicliștilor.

 

Un alt aspect intens discutat de către arhitecții și specialiștii prezenți la această ședință a comisiilor reunite de urbanism a fost cel legat de reamenajarea intersecției din zona Metro, fiind abordate în principal două variante de lucru. Prima dintre ele s-a referit la realizarea unei girații suspendate peste DN1, în timp ce varianta a doua a propus construirea unui pod peste drumul național, cu o girație sub acesta, capabilă să asigure distribuția coerentă a fluxului de trafic din zona respectivă.

 

Noul P.U.Z. aferent Spitalului Regional de Urgență va prevedea conectarea S.R.U.C. la municipiul Cluj-Napoca prin intermediul DN1 în zona „Nodului N”, respectiv pe traseul de sud: strada Răzoare – strada Sf. Ioan, până la intersecția cu strada Bucium. În același timp însă, pentru a se putea realiza un flux continuu, care să nu genereze ambuteiaje, este absolut necesară edificarea Centurii metropolitane a municipiului Cluj-Napoca, astfel încât și cetățenii care provin din județele limitrofe Clujului să beneficieze de un acces cât mai facil la acest obiectiv medical de importanță majoră.

 

Proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj, discutat și prezentat de Consiliul Județean încă din 2009, este numai în fază incipientă. Construcția a fost trecută în sarcina Ministerului Sănătății, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene. Problema este că nu se fac pași concreți de la București pentru accelerarea investiției. 

Comentarii Facebook