Miercuri 24 Aprilie

Drumul Dej - Baia Mare se surpă. Spaniolii au lucrat de mântuială

 

DN 1C, între Dej și Baia Mare, are probleme cu alunecările. Se circulă pe un singur sens în zona Pasului Mesteacăn, după ce drumul s-a surpat.

 

Reabilitarea drumul a fost făcută din 2009 și până în 2014, de firma spaniola FCC, iar factura a fost de 241 milioane de lei, plus TVA. Încă din 2013, drumul s-a fisurat în zona Pasului Mesteacăn, iar constructorul a făcut reperații de suprafață, fără a consolida drumul. 

 

Fisurile au continuat să apară și s-au adâncit, iar un sens de circulatie a fost inchis fără ca firma să repare defitivi problemele. Au avut loc lucrari ample, dar care nu au mai fost finalizate. Astfel, incet incet utilajele firmei de constructii au fost mutate din zona si au ramas doar indicatoarele rutiere care ii obligau pe soferi sa ocoleasca portiunea respectiva de drum, scrie Dejeanul.ro.

 

Zilele trecute insa, inevitabilul s-a produs. Drumul a cedat in mai multe locuri, si o portiune de cativa metri patrati s-a surpat si a cazut cu tot cu asfalt si terasament in rapa din apropierea soselei. 

 

Reprezentantii CNAIR Cluj nu au putut fi contactati pana la aceasta ora pentru a ne oferi un punct de vedere.

Comentarii Facebook