Se demolează sute de garaje din Mănăștur și Între Lacuri


Circa 800 de garaje din tablă din Mănăștur și Între Lacuri vor fi demolate de Primăria Cluj-Napoca.

Au fost trimise sute de somații proprietarilor pentru a înlătura construcțiile provizorii, în caz contrar acest lucru va fi făcut de municipalitate, iar facturile achitate de cei care au deținut garajul, pe terenul orașului. Proprietarii au la dispoziție până în luna martie să își demoleze garajele. Dacă proprietarii nu vor demola garajele la timp, o va face Primăria, însă aceștia vor trebui să suporte costurile din propriile buzunare. De asemenea, cei care refuză să își dărâme garajele își vor pierde dreptul de a primi un loc de parcare nou.

Cinci sute de somații sunt trimise în Mănăștur, iar restul în cartierul Între Lacuri, aproximativ 300.

Am trimis sute de somații pentru garaje din două zone. Este vorba despre etapa doi din cartierul Între Lacuri și am trimis somații pentru garajele care sunt adiacente străzii Calea Florești, pe ambele părți ale străzii Calea Florești. Va urma etapa doi din Mănăștur și vom trece și în Grigorescu. În fiecare zonă din municipiu vor putea face amenajări, vom face parcări și vom crește calitatea vieții”, a spus viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, conform Ebs.ro.

Până acum numai 1.500 de garaje au fost desființate până acum în Cluj-Napoca, din cele 10.000 existente. Moda garajelor a apărut în anii de după Revoluție și a fost favorizată de corupția și haosul din Primăria Cluj-Napoca, din acei ani. 

Aproape toate parcările amenajate de regimul comunist lângă blocuri a fost ocupat cu garaje din tablă sau beton, aproape toate fără autorizație. Abia ulterior s-au făcut contracte de închiriere cu Primăria.  

Comentarii Facebook