Se cere desființarea Poliției Locale Cluj-Napoca. Ce a demonstrat un clujean

 

Un clujean cere desființarea Poliției Locale, după ce într-un an nu a fost în stare să dea amenzi nici măcar pentru a-și acoperi bugetul propriu. 

 

Cum e posibil ca Politia Locala sa dea pe tot parcursul anului 2015 doar 3964 de sanctiuni pentru incalcarea legislatiei rutiere? Asta inseamna vreo 18 sanctiuni pe zi lucratoare, in conditiile in care centrul orasului e sufocat de masini parcate ilegal, multe statii de autobuz sunt folosite doar ca parcari de masini, iar majoritatea trotuarelor nu pot fi folosite de pietoni din cauza masinilor parcate pe ele. 

 

Cum este posibil ca aceasta directie sa aduca la buget doar 386.490 lei, bani care nu acopera nici sporurile angajatilor din aceasta directie? 

 

Va rog sa desfiintati Politia Locala din Cluj; din comunicatul emis, reiese ca nu prea au activitate, asa ca nu e nevoie de ei”, a scris clujenaul pe domnuleprimar.ro.

 

Propunerea a venit după comunicatul Poliției Locale, care prezenta numărul amenzilor aplicate în 2015 pentru ”oprirea/staţionarea neregulamentară a autoturismelor în staţiile mijloacelor de transport în comun, sensuri giratorii, pe/în apropierea liniilor de tramvai, în intersecţii sau pe banda de urgenţă special amenajată pentru ambulanţă”.

 

Poliţia Locală a aplicat anul acesta 3.964 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 386.490 lei, conform OUG nr. 195/2002 republicată şi 7928 puncte penalizare şoferilor, care au blocat circulaţia rutieră din cauza opririlor sau staţionărilor neregulamentare”, se arată în comunicatul Poliției Locale. 

 

Comentarii Facebook