Miercuri 24 Aprilie

Se asfaltează drumul spre pârtia Buscat. Schiorii vor merge pe asfalt până la pârtie

 

Drumul de 2 kilometri până la pârtia de la Buscat va fi asfaltat, anunță directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram. 

 

Pentru asfaltarea acestui drum a fost alocată duma de un milion de lei, din bugetul Regiei. ”Drumul este considerat strategic. S-a luat o decizie în Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru că acest drum duce la unitatea militară și trebuie făcut. Mai mult nu pot să vă spun. Cert este că și pârtia va profita de această investiție”, a spus Mircea Avram, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Acum, RAADPP Cluj așteaptă autorizația de construcție care trebuie emisă de Consiliul Județean, iar apoi se va trece la treabă. ”Până în toamnă acest drum va fi gata. Avem banii alocați, iar autorizația va fi emisă în scurt timp”, a mai precizat Mircea Avram.

 

De la drumul județean până la pârtie sunt 2.5 km care trebuie parcurși pe un drum care practic nu exista pe nicio harta, unde noroiul este cuvantul de ordine, pentru a ajunge la o investitie care cuprinde trei partii- albastra, rosie si neagra-, acoperind astfel, nivelul oricarui schior, indiferent ca este incepator sau experimentat.

 

Partia Buscat este situata la o distanta de mai putin de 60 de km de Cluj-Napoca. Pana in Muntele Baisorii drumul este bun, chiar daca nu este senzational. Cei 2.5 km intre Muntele Baisorii si Buscat sunt, insa, cosmarul soferilor. Pentru ca turistii sa poata ajunge la partie, administratorii de Buscat amenajau drumul prin mijloce proprii, dar cu toate acestea era sub orice critică.

Comentarii Facebook