Scandal la Consiliul Județean Cluj, după ARESTAREA lui Uioreanu. Instituția nu mai este CONDUSĂ de nimeni - VIDEO

 

Partidele politice reprezentate în Consiliul Județean Cluj nu se pot înțelege în privința persoanei care să ocupe funcția de președinte interimar, după arestarea lui Horea Uioreanu. 

 

Prefectul Gheorghe Vușcan a luat act de mandatul de arestare a lui Horea Uioreanu și l-a suspendat din funcție. Luni dimineața, de la ora 11.00, a fost convocată o ședință de îndată a Consiliului Județean Cluj, unde să fie ales noul președinte interimar din cei doi vicepreședinți: Ioan Oleleu (PSD) sau Vakar Istvan (UDMR).

 

La ședință au participat numai 14 consilieri locali, de la PSD, UDMR și PP-DD. Nu au participat aleșii județeni de la PNL și PDL.

 

Ultimele două partide s-au aliat și susțin schimbarea din funcție a lui Ioan Oleleu și numirea ca vicepreședinte a liberalului Mihai Sepelcan, care apoi să fie votat președinte interimar.

 

De asemenea, un consilier de la PDL ar urma să fie numit vicepreședinte al CJ Cluj.

 

Până atunci, ședința de luni dimineața a fost anulată deoarece nu a fost cvorum, urmând să fie convocată o altă ședință.

 

Vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, cel care a primit delegație de a conduce instituția, având puține atribuții, a declarat că în lipsa unui vot al Consiliului Județean s-a ajuns la un blocaj. ”Nu pot fi semnate actele importante și nu pot fi date salariile. Vorbim de 5.000 de oameni care sunt în instituțiile din subordinea Consiliului, care nu vor putea fi plătiți în iunie, din cauza acestui blocaj”, a declarat Oleleu.

 

Consilierul județean și președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a spus că PNL și PDL umblă numai după ciolan. 

 

Noi nu vom renunța și vom merge până la capăt. În acest moment, conform legii, de îndată trebuie făcută ședință și se desemneze unul dintre cei doi vicepreședinți ca vicepreședinte cu rol de interimar la nivelul Consiliului Județean.

 

Din punctul nostru de vedere nu este numai o soluție, să fie o ședință de îndată prin care să fie desemnat un vicepreședite cu rol de președinte interimar. 

 

O să se ajungă la discuția privind schimbarea vicepreședinților. Și ei se schimbă în anumite condiții și pe anumite paragrafe din lege, care pot fi atacate, pentru că domnul Oleleu nu are probleme la nivelul Consiliului Județean, nu există probleme pentru a fi eliberat din funcție. 

 

PNL și PDL sunt vinovați de situația de acum. Cei din PNL pentru că domnul Uioreanu a făcut ce a făcut și e clar că răspuderea îi aparține și în al doilea rând cred că ei sunt vinovați pentru că nu au venit aici să afle cum stau lucrurile. Trebuie spus că ei s-au gândit numai cum mai împart niște funcții și la ciolan. Dacă ce gândeau la problemele județului, atunci erau prezenți aici”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

 

Mihai Seplecan, candidat la funcția de președinte interimar al Consiliului Județean Cluj. Ce înseamnă acest lucru? - VIDEO

Comentarii Facebook