Petran recunoaște că a primit 10.000 de euro de la directorul UTI, dar telefonul de fițe GOLD și l-a luat singur

 

Președitele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, a recuoscut că a primit 10.000 de euro de la directorul UTI, dar că nu a fost vorba despre mită, ci despre bani pentru campania electorală. 

 

Petran susține că este bun prieten cu Eugen Davidescu, director în cadrul companiei UTI, firmă care administrează parcarea de la Aeroportul Internațional Cluj.

 

Petran a spus că cei 10.000 de euro i-a împărțit cu Horea Uioreanu, dar că el a vărsat 5.000 de euro în contul PNL Cluj-Napoca, pe chitanță. Ioan Petran a spus că numai după campania electorală ar fi urmat să fie făcut un contract de sponsorizare, conform Realitatea FM Cluj.

 

El a mai vorbit și despre telefonul iPhone 5S Gold pe care și l-ar fi cumpărat din banii primiți de la UTI, spunând că nici nu se pune problema. Petran a recunoscut că a cumpărat un astfel de smartphone, dar din banii pe care îi câștigă la Universitatea Tehnică. 

 

Liderul PNL Cluj-Napoca a fost acuzat de procurorii DNA Cluj că a primit scaune și o masă spagă de la Vasile Pogăcean, un om de afaceri din Iclod acuzat în acest dosar de dare de mită. Petran a recunoscut că a primit bunurile sub formă de cadou, pentru că era bun prieten cu Pogăcean. 

 

UTI ar fi dat 20.000 de euro şpagă lui Uioreanu şi Petran. Ultimul a fost filat în timp ce primea banii la un celebru restaurant din Cluj

 

Referat DNA Cluj:

 

În dimineaţa de 17 aprilie 2014, la ora 9:45 suspectul Petran Ioan i-a trimis un SMS lui Davidescu Gabriel întrebându-l dacă a sosit în Cluj, răspunsul primit fiind de confirmare, acesta din urmă fiind sosit în Cluj-Napoca cu o cursă Tarom de linie. Ulterior, cei doi s-au contactat telefonic şi au stabilit o întâlnire de prânz la Restaurantul Hanul Dacilor din incinta Iulius Mall fixată pentru ora 12:30. După ce au luat masa, cei doi au ieşit împreună din complexul comercial şi, în faţa clădirii suspectul Davidescu Gabriel a scos din rucsacul aflat asupra sa mai multe plicuri din care unul (cel mai voluminos) l-a înmânat suspectului Petran Ioan, existând indicii că acesta conţinea suma de 20.000 euro anterior pretinsă de suspectul Petran Ioan pentru sine şi pentru preşedintele CJ Cluj, pentru ca instituţia CJ Cluj să concesioneze societăţii UTI o nouă suprafaţă de teren în incinta aeroportului în vederea extinderii parcărilor.

 

Suspiciunile că respectivul plic conţinea suma de bani pretinsă de suspectul Petran Ioan au fost întărite de faptul că, imediat după ce consilierul judeţean s-a despărţit de suspectul Davidescu Gabriel, respectiv în aceeaşi zi şi în cursul zilei următoare, acesta a efectuat plăţi în sume consistente, precum şi achiziţii de bunuri de valoare ridicată. Astfel, din probele de la dosar rezultă că suspectul Petran Ioan s-a despărţit de suspectul Davidescu Gabriel în jurul orei 14:00 iar la orele 14:37, respectiv 14:45, a luat legătura cu numitul Lupuşor Călin, căruia i-a efectuat o plată de 2.000 euro pentru materiale publicitare din campania electorală în derulare şi, cu numitul Cosmin (reprezentant al Editurii Napoca) căruia i-a plătit mai multe facturi. De asemenea, în cursul zilei următoare, suspectul Petran Ioan a achiziţionat un telefon IPhone S 5 GOLD, al cărui preţ de piaţă este de 3.000 lei.

 

Împrejurarea că, întâlnirea cu suspectul Davidescu Gabriel privea primirea unei sume de bani anterior pretinsă, că parte din aceasta era destinată preşedintelui CJ Cluj Uioreanu Horea Dorin şi că acesta aştepta banii, este confirmată dincolo de conţinutul mesajului dat de suspectul Petran Ioan potrivit căruia trebuia să comunice mai departe sosirea lui Davidescu Gabriel în Cluj şi de faptul că în seara de 17 aprilie 2014, după ce intrase în posesia banilor, în jurul orei 20:00, consilierul judeţean l-a contactat telefonic pe Uioreanu Horea Dorin cu care a avut o întâlnire de numai două minute în Piaţa Cipariu. În mod evident, întâlnirea a avut ca scop transmiterea banilor, respectiv a unei părţi din cei 20.000 euro primiţi de suspectul Petran Ioan de la suspectul Davidescu Gabriel. Orice alt pretext pentru o astfel de întâlnire nu ar putea fi justificată în condiţiile în care cei doi se întâlnesc zilnic la sediul CJ Cluj, iar pentru o altfel de comunicare era suficientă folosirea telefonului mobil şi nicidecum o întâlnire fizică.

Comentarii Facebook