Scandal în PNL. Boc și Bolojan sunt furioși pe Orban pentru că a cedat ministere importante


Filialele PNL din Ardeal sunt nemulțumite pentru că președintele PNL, Ludovic Orban, a cedat prea multe la negocierile cu USR PLUS și UDMR. 

Orban este acuzat că a cedat cât a trebuit pentru a primi președinția Camerei Deputaților. 

Potrivit unor surse din conducerea USR PLUS, Orban ar fi participat de unul singur la împărțirea concretă a ministerelor, fără echipa de negociere delegată de partid și cei de la USR PLUS și UDMR au fost și ei șocați de momentul în care liberalii, de-a dreptul stupefiați de faptul că Orban a acceptat să cedeze ministerele de la Transporturi, Fonduri Europene și Dezvoltare, ar fi început să strige la președintele lor de față cu cei de la celelalte partide, scrie Digi24.ro

Filialele din Ardeal se revoltă, spun surse liberale, respectiv Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Maramureș, Alba, cele controlate de lideri cu influență ca Emil Boc și Ilie Bolojan, pentru că Orban ar fi sacrificat miniștrii apreciați și cu rezultate bune ca Lucian Bode de la Transporturi și Marcel Boloș de la Fonduri Europene. Ministerul Dezvoltării era un alt punct cheie pentru partid, acum va fi la UDMR. 

PNL a obținut ministerele Agriculturii, Educației, Culturii, Finanțelor, cel de Interne, Energia, Apărarea și Externele. 

Liberalii voiau ministerul Dezvoltării, ministrul Transporturilor, mai ales că în Ardeal sau promis proiecte de infrastructură mavise: metrou și centură metropolitană la Cluj și terminarea Autostrăzii Transilvania.

Ministrul Transporturilor este acum Lucian Bode, apropiat de Emil Boc și Ilie Bolojan. 

Comentarii Facebook