Marti 11 Mai

Dîncu nu are încredere în Cîțu:


Vasile Dîncu, Președintele Consiliului Național al PSD, consideră că Florin Cîțu este "un premier destul de fragil" și că îl așteaptă la sediul PSD să vină cu proiectul de buget.

„Avem un premier destul de fragil, care este un negociator inabil, uneori este emoţional, comunică mai degrabă pe Facebook. Am văzut că a venit cu o scrisoare, la un moment dat, nu a înţeles nimeni de ce, a mers cu o scrisoare la sediul PSD. Acum îl aşteptăm eventual la sediu să ne aducă proiectul de buget, pentru că asta era datoria ministrului Finanţelor. Dacă ne uităm la împărţirea pe ministere şi la modul cum s-au împărţit funcţiile, observăm că USR PLUS este mai degrabă câştigătorul acestor negocieri, pentru că liberalii s-au bătut pe cele două funcţii destul de expuse public, dar care sunt şi un factor de risc - cea de premier şi cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Dîncu pentru cei de la Agerpress

El a precizat  că această primă rundă de negocieri între partidele de centru-dreapta "a fost o bătălie mai degrabă pentru scaune".

"E cumva româneşte să se întâmple acest lucru, doar că în această negociere s-a încălcat prima promisiune, aceea că va fi un guvern mai minimal, să zicem aşa, de criză. Văd că pentru a se finaliza această târguială a fost nevoie de o prelungire de ciolan, astfel că în loc de 15 ministere avem 18 ministere. (...) Criza pandemică se adânceşte. Guvernul care încheie un an de mandat nu a avut cea mai bună gestiune a acestei crize şi faptul că Ministerul Sănătăţii trece la un alt partid ne arată că s-ar putea să avem şi o lipsă de continuitate chiar în mijlocul pandemiei. Poate că era mai bine dacă Ministerul Sănătăţii rămânea la PNL pentru continuitate, nu neapărat pentru rezultatele ministrului Nelu Tătaru", a mai afirmat Dîncu pentru aceeași sursă.

Acesta a mai adăugat că că este exclus ca partidul său, să voteze acest Guvern, pe care îl consideră "o manufactură politică între cei care au pierdut alegerile".

"PSD se consideră îndreptăţit să fi avut prima şansă să propună şi să facă o majoritate, conform cutumei care a funcţionat până acum", a menţionat la final liderul social-democratComentarii Facebook