Scad prețurile la gunoaie în Cluj-Napoca. Boc a terminat o rampă temporară EXCLUSIV pentru Cluj-Napoca

 

Primarul Emil Boc a anunțat că prețul gunoaielor din Cluj-Napoca va scădea, ca urmare a terminării rampei temporare care este situată tot la Pata Rât, pe 4.000 de metri, lângă vechea rampă închisă.

 

Persoanele fizice vor plăti 6,79 lei pe lună, față de 8,38 lei cât plătesc acum. Astfel prețul va scădea cu aproape 2 lei.

 

Firmele vor plăti 43,10 lei / mc de deșeuri, față de 70,34 de lei, cât plăteau până acum, când deșeurile erau transportate la Oradea. 

 

Rampa temporară va funcționa minim 2 ani, până când Consiliul Județean Cluj va termina centrul de deșeuri de la Pata Rât, realizat din fonduri europene. De aproape 2 ani, acest proiect este blocat și nici nu are șanse mare de deblocare din cauza problemelor legale. Constructorii sunt anchetați și au fost depuse multe plângeri penale pentru acest centru. 

 

Primăria Cluj-Napoca a rămas fără rampă și a fost nevoită să ducă deșeurile la Alba Iulia și Oradea. Pentru a suporta costurile, operatorii Salprest și Rosal au majorat prețurile. Înainte de majorarea din luna iulie 2015, clujenii plăteau lunar la deșeuri 7,05 lei, iar firmele 21,15 lei.

 

Cu actualele prețuri, populația va plăti mai puțin decât la mojorarea din luna iulie, doar firmele vor achita mai mult.

 

Primarul Emil Boc a spus că rampa de 4.000 de mp este o soluție exclusivă pentru Cluj-Napoca și nu va fi acceptat gunoi din tot județul. Costul a fost de 4.6 milioane de lei, din banii clujenilor. 

Comentarii Facebook