Sambata 23 Septembrie

Șantierul de la Podul Răsăritului se apropie de final! Boc: „Vom ști exact la sfârșitul lunii mai”


Boc anunță că șantierul de la Podul Răsăritului se apropie de final, stadiul lucrărilor a ajuns la 79%. Termenul de finalizare a lucrărilor la Podul Oașului-Răsăritului este luna iulie, iar primarul a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că circulația va fi deschisă până pe 15 iulie.

Suntem într-un stadiu foarte avansat, 79% din lucrare este gata. Între 1 și 15 iulie se va circula pe Podul Răsăritului. Vom ști exact la sfârșitul lunii mai, dar între 1 și 15 iulie se va circula!", a declarat Emil Boc. 

În vederea execuției lucrărilor, care presupun și reconfigurarea intersecției străzilor Oașului cu Traian, începând cu data de 27 aprilie și până în 15 iunie, intervin următoarele restricții de circulație:

  • se închide circulația auto pe strada Traian, tronsonul cuprins între strada Spitalului și strada Oașului, accesul fiind permis doar riveranilor;
  • pe strada Oașului, de o parte și alta intersecției cu strada Traian se restricționează circulația pe banda 1;
  • de pe strada Oașului se interzice virajul la stânga pe strada Traian; 
  • pe strada Spitalului nu se mai permite oprirea/staționarea.
  • traseul de deviere al circulației va fi prin strada Spitalului, astfel: str. Traian – str. Spitalului – str. Decebal – str. Oașului.

În luna septembrie 2021 începea construcția pentru Podul Răsăritului, proiect care dorește se lege strada Oașului de strada Răsăritului peste Someșul Mic. În august 2022 se anunța că progresul construcției ajunsese la 70%. Termenul inițial al finalizării a fost 6 mai, însă lucrările continuă, astfel că se speră ca luna iunie să anunțe deschiderea spre circulație a noului pod.

Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp. Lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului are 26 m și este împărțită astfel: partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclete și 2 trotuare.

Valoarea contractului anunțat în 2021 era de de 22.691.557,36 lei fără TVA.

Comentarii Facebook