Șantierele din centrul Clujului NU vor fi finalizate până la sfârșitul anului! Consilierii locali vor vota prelungirea proiectelor până în primăvară


Deși autoritățile locale s-au lăudat mai multe săptămâni cu faptul că șantierele din centrul Clujului sunt finalizate în proporție de 98% și lucrările se vor încheia la sfârșitul anului 2023, situația în teren este alta. 

Consilierii locali urmează să voteze, luni, un proiect de hotărâre prin care perioada de modernizare a străzilor din zona centrală a Clujului va fi extinsă până în primăvara anului 2024, mai exact până în luna aprilie.

Potrivit documentației publicate de Primărie, deși pe unele străzi (Kogălniceanu, Universității) lucrările sunt realizate în proporție de 98%, în alte zone (strada Bolyai Janos) șantierul nu poate fi închis la data prevăzută, adică finalul lunii decembrie 2023. 

Încheierea perioadei contractuale presupune ca lucrările ce rămân a fi executate să fie susținute din fonduri publice, de la bugetul local: „Se aprobă asumarea implementării activităților proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”  din fonduri proprii după data de 31.12 2023, dar nu mai târziu de 30.04 2024, în scopul realizării integrale a acestora”.

Amintim că, modernizarea străzilor Mihail Kogălniceanu-Universității a început în ianuarie 2022. Proiectul include străzile din zona istorică a Clujului - str. Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac.

În 31 decembrie 2023 proiectul de modernizare a străzilor Kogălniceanu-Universității ar trebui finalizat. Însă, șantierele vor rămâne deschise pe alte străzi incluse în proiectul de modernizare. 

Comentarii Facebook