Salina Turda e bună de plată! 50.000 de lei pentru concedieri abuzive. USR PLUS: Plătește primarul Matei?


50.000 de lei are de plătit Salina Turda pentru concedieri abuzive, iar USR PLUS se întreabă dacă va plăti primarul PNL, Cristian Matei.

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în cazul demiterii abuzive a avocatei Dorina Dediu, din Consiliul de Administrație al Salinei Turda, care obligă Salina Turda la plata unor prejudicii materiale, dobânzi și cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Revocarea abuzivă a Dorinei Dediu din CA-ul Salinei s-a petrecut în 31 august 2017, la inițiativa și cu votul consilierilor locali din alianța acelui timp, mulți dintre ei pesediști, deveniți între timp ”peneliști” (vezi cazurile Pîrlea, Sălăgean sau Năstase). Ulterior, în martie 2018, la inițiativa primarului Matei, în locul Dorinei Dediu a fost numit în CA-ul Salinei Filip Dragoș Mihai, un apropiat al familiei primarului, după cum scrie presa locală, atunci șef de service la Edo Garage, cunoscut în oraș drept ”service-ul primarului”. 

Considerăm că acești bani compensatorii pentru abuz nu ar trebui plătiți de Salină din banii turdenilor, Salina fiind un bun colectiv al comunității, ci de către cei care au validat prin inițiativa și votul lor un abuz constatat de justiție, în speță de consilierii locali care s-au exprimat în acest sens”, spun cei de la USR PLUS.

Consilierii locali USR PLUS Turda vor iniția un proiect de hotărâre prin care cei 50.000 de lei, stabiliți de instanță drept daune materiale, dobânzi și cheltuieli de judecată, să fie recuperați de la cei vinovați de acest abuz și nu de la Salina Turda, care direcționează 50% din profitul său către bugetul local.

Nu putem pedepsi Salina pentru un vot abuziv al consilierilor locali, care nu respectă proceduri și clauze de mandat! Și nu este singurul abuz constatat de justiție la Salina Turda în perioada mandatelor primarului Matei…”, mai spun aceștia.  

Foto: Turdanews.ro

Comentarii Facebook