Sala Polivalentă este finalizată! Vezi cum arată - IMAGINI VIDEO ÎN PREMIERĂ


Lucrările la noua Sală Polivalentă de la Cluj-Napoca au fost finalizate, iar aceasta este pregătită pentru inaugurare.

Sala va avea un total de 7.300 de locuri pe scaune, iar 1300 dintre acestea sunt în tribune retractabile, special gândite pentru ca zona să poată fi ușor adaptată.

O altă dotare inedită a Sălii Polivalente este cubul videoi gigantic, montat în centrul sălii, asemenea celor folosite în stadioanele din NBA.

Sala Polivalentă va fi inaugurată la sfârșitul lunii octombrie, când va avea loc și primul concert în această locație, cel al artistului britanic James Blunt.

 

Valoarea finală a sălii va putea fi stabilită imediat ce vor fi încheiate ultimele situaţii de lucrări (care sunt în curs de verificare). Ţinând cont de sumele decontate până în prezent şi de valoarea contractelor încheiate, valoarea totală cheltuită pentru acest obiectiv este de cca 72.765.805,65 lei (valoarea cuprinde totalul lucrărilor executate, valoarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, avize, acorduri, expertiza tehnica necesară pentru lucrările de conservare, dirigenţie de şantier, etc).

 

Sala are un regim de înălţime 1S+P+3E şi un număr de 7308 locuri cu anexele sportive şi tehnice aferente, un parking pe 1 nivel şi o piaţetă pentru intrarea publicului dinspre Splaiul Independenţei. 

    

Sala multifuncţională va găzdui următoarele sporturi: karate, judo, handball, gimnastică, scrimă, box, basketball, five-a side football, badminton, arc, aikido, tenis de câmp, tenis de masă. De asemenea, sala multifuncţională va fi omologată pentru competiţii sportive la standarde naţionale şi internaţionale. Parkingul are un număr de 445 locuri. 

 

Construcţia Sălii Multifuncţionale de Sport a început în 9 mai 2011. Între aprilie 2012 – ianuarie 2014 lucrările au fost întrerupte. În această perioadă a fost necesară conservarea lucrărilor executate. Primăria a reluat construcţia sălii la începutul acestui an, în 15 ianuarie 2014, după finalizarea licitaţiei pentru continuarea lucrărilor.

Comentarii Facebook