Rosal si Rasimo, "firmele de casa ale PDL", pot primi fara licitatie contractul de intretinere a spatiilor verzi din Cluj!


Liberalii clujeni il acuza pe primarul Sorin Apostu ca "firmele de casa ale PDL", ROSAL si RASIMO, primesc "cadou" prelungirea contractelor de intretinere a spatiilor verzi.

"In viziunea liderului PDL, sponsorii de partid nu trebuie sa mai treaca prin procedurile licitatiilor publice, acestora, pur si simplu, le sunt prelungite contractele din banii clujenilor. (...) Edilul sef prelungeste contractele ROSAL si RASIMO, pentru gestiunea serviciului public de amenajare si intretinere a spatiilor verzi si de agrement, a luciurilor de apa, a zonelor verzi aferente spatiilor de joaca pentru copii, cimitirelor si efectuarea tratamentelor fitosanitare in municipiul Cluj-Napoca, fara a se interesa daca pe piata nu exista oferte mai bune decat ale celor doua firme. Aceasta, in ciuda faptului ca ambele firme au dat dovada de ineficienta si au avut divergente cu Primaria pe parcursul celor 5 ani de contract, care s-au derulat pana acum", a declarat Ioan Bildea, presedintele TNL Cluj.

Firma ROSAL, apartine deputatului PDL, Silviu Prigoana, si este acuzata de liberali ca "si-a dovedit de mai multe ori incapacitatea de a gestiona relatiile contractuale cu Primaria Cluj-Napoca, exemplul cel mai graitor fiind colectarea defectuoasa a deseurilor menajere pe sectorul de oras pe care l-a castigat la licitatia condusa de viceprimarul PDL, Moisin".

Societatea RASIMO a avut in 2010 probleme in derularea contractului cu administratia locala. "A fost inclusiv actionata in judecata de catre municipalitate, anul trecut, pentru nerespectarea contractului de concesiune a serviciului de intretinere a zonelor verzi si pentru plata redeventei aferente perioadei  2006-2010. Mai mult, RASIMO a cerut indexarea preturilor din 2007", a mai spus Bildea.

TNL Cluj-Napoca ii solicita primarului, Sorin Apostu, sa organizeze licitatie pentru aceste contracte si sa fie atribuite firmelor cu cea mai buna oferta.

 

Propunerea de prelungire a contractului cu cele doua firme va fi supusa la vot in sedinta Consiliului Local de marti, 22 martie.

 

Vezi si...

Un milion de euro vrea Primaria Cluj Napoca sa cheltuiasca pe flori in 2011

Comentarii Facebook